U opisu Kastva kao destinacije nemoguće je preskočiti gastronomiju, gdje vrijedni kastavski chefovi spajaju tradicionalne namirnice ovog podneblja i interpretiraju ih svojim kulinarskim umijećima na izvanredne načine. Uz poznate kulturne sadržaje i baštinu, te neokaljanu prirodu kastavskih šuma, gastronomija i hospitality su nezaobilazan dio kastavske turističke ponude, a ovom akcijom na to želimo podsjetiti i upoznati sve naše stare prijatelje i nove goste.
Akcija „Kastafski obed“ ima za cilj tradicionalne menije približiti široj publici po pristupačnim cijenama. Uoči godine u kojoj će Kvarner biti europska prijestolnica gastronomije želimo našim gostima pokazati što je razlog te laskave titule, te da i Kastav u kvarnerskoj gastronomiji ima svoje bitno mjesto.
KUKURIKU
- Menu 1
Selekcija marinirane kvarnerske ribe na salati od slanutka
—————————————
Punjeni pohani inćuni, kapica od srdela
Broskva na padelu
——————————————
Kastavski presnac i krema od vanilije
————————-
30 eura
- Menu 2
Pršut i zarebrnik u vinu na skuti
—————————————
Kisela repa na kastavski sa suhim mesom i istarska kobasica
Palenta kompirica
——————————————
Kastavski presnac i krema od vanilije
————————-
30 eura
OŠTARIJA FORTICA
Maneštra
ili juha vrganji
—————————————
Domaći ravioli sa kobasicom
Zarebrnik u umaku kiselog kupusa i mladog špinata
——————————————
Domaća štrudla od višnje i jabuka
————————-
24 eura
RESTAURANT LOŽA
Domaći grobnički sir
————————-
Maneštra z bobići z kumbasicun
————————————-
Desert
————-
23 eura
ZLATNO KRILO
• Menu 1
Gusta juha od ječma
—————————————
Pureći žgvacet s domaćim njokima
——————————————
Pita od jabuka
————————-
25 eura
• Menu 2
Pašteta od pilećih jetrica
—————————————
Teleća šnicla u umaku od belice s broskvom
——————————————
Palačinke s orasima
————————-
35 eura